Розвіяний популярний міф про сніданок

zavtrak

Відсутність сніданку вранці не завжди шкодить здоров’ю, упевнений нутриціолог Дрю Прайс. Популярний міф про цей прийом їжі він розвіяв у розмові з The Guardian

За словами Прайса, багато досліджень підтверджують, що люди, які ніколи не пропускають сніданок, рідше хворіють на діабет і серцево-судинні захворювання. Крім того, у них нижчий ризик виникнення інсультів та інфарктів. Проте фахівець вважає, що міцне здоров’я любителів сніданків пояснюється не звичкою їсти вранці, а їх правильнішим підходом до харчування та способу життя в цілому.

Прайс вважає, що відмова від сніданку не шкідлива сама по собі, але в людини стає менше часу, коли вона може їсти без шкоди для здоров’я та постаті. Разом з цим, продовжив нутриціолог, якщо людина не їсть вранці, період повної помірності від їжі збільшується.

«Такий підхід називається харчуванням, обмеженим у часі. Багато хто каже, що він підвищує чутливість до інсуліну, знижує маркери запалення і навіть покращує мікробіом кишечника», – прокоментував Прайс.

Фахівець додав, що твердження про користь пропуску сніданку потребують додаткових досліджень та доказів. Однак, на його думку, не потрібно їсти вранці через силу, якщо немає апетиту. Краще пропустити сніданок та отримати необхідні білки, корисні жири, мінерали, вітаміни та клітковину під час обіду та вечері.

У той же час Прайс уточнив, що не вранці заборонено літнім людям, дітям, вагітним жінкам, а також людям з розладом харчової поведінки та різними захворюваннями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-01-10