Квасоля – це один з небагатьох поживних продуктів, вживання якого у великих кількостях допомагає уникнути переїдання і, як наслідок, призводить не до набору зайвих кілограмів, а до схуднення. Цю несподівану користь квасолі дієтолог Дестіні Муді розкрила виданню Eat This, Not That!
Муді порадила регулярно їсти квасолю, оскільки вона багата на клітковину, білок і безліч інших поживних речовин. Крім того, оскільки в цьому продукті мало жирів та немає холестерину, він допомагає нормалізувати кров’яний тиск, знижує ризик розвитку хвороб серця, інсульту та діабету другого типу, вважає спеціалістка.
Бобові можна і потрібно включати в дієту для схуднення, оскільки вони багаті на магній і вітаміни групи B, які беруть участь у виробництві енергії, необхідної для активного способу життя та спалювання калорій.
Також Муді назвала квасолю чудовим джерелом рослинного білка, який сприяє збереженню м’язової маси під час схуднення. Крім того, за словами дієтолога, страви з квасолі надовго зберігають почуття ситості та допомагають боротися з переїданням. Вона пояснила, що цю якість забезпечує розчинна клітковина, що міститься в бобових.
У шлунку вона змішується з рідиною, перетворюється на гель і збільшує обсяг їжі, що надходить в кишечник. Таким чином, зробила висновок Муді, організму потрібно більше часу на перетравлення.
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.