Спосіб впоратися із почуттям тяжкості після переїдання назвав у своєму Telegram-каналі кандидат медичних наук, гастроентеролог, гепатолог Сергій В’ялов.
«Основний харчовий удар приймають він шлунок, підшлункова залоза і жовчний міхур. Бульбашка частіше болить нападами, а підшлункова може давати тривалі болі», — пояснив фахівець.
Ситуативне переїдання, за його словами, зазвичай порушує роботу саме шлунка: складно переварити велику кількість їжі.
Лікар зазначив, що в цьому випадку прийом ферментів марний. Впоратися з неприємними відчуттями допоможе холодна або газована вода. Потрапивши у шлунок, спровокує швидше перетравлення.
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.