Окупація Бердянська: Курортне місто може не пережити зиму

berdansk_visota

Енергетики Бердянська россказали що якщо до жовтня ВСУ не зайдуть до міста – то зиму переживуть не всі. Ідеться про те, що через бойові дії на Донбасі шансів на швидке відновлення газопроводу високого тиску у бік Бердянська немає.

Це фізично неможливо зробити без повної зупинки бойових дій та розмінування найближчої території. А на це потрібно значно більше часу, ніж можливі 2-3 місяці до початку зими.

Без зв’язку Бердянська з українськими енергосистемами немає жодних шансів на повноцінне життя взимку.

На початку березня цього року, коли окупанти залишили Бердянськ без газу, місто вже опалювалося від електроприладів та готувало на електроплитах. Худо – бідно, по чергово включаючи прилади, городяни звикли до такого життя і перебої якщо й були, то здебільшого – протягом кількох днів пориви усувалися фахівцями БДРЕС.

Цього разу, після вибухів підстанції на Амсторі, серйозні пошкодження зазнали трансформатори, які живлять одразу кілька мікрорайонів – 8 березня, військове містечко, Нагірна частина, Скловолокно та трохи центру міста.

Ніхто їх звичайно ж не полагодив, а просто перекинули лінію на іншу підстанцію. І лише завдяки тому, що майже 40% жителів, які мають домашні кондиціонери (активна частина населення міста) виїхали, – лише завдяки цьому місто ще не повністю занурилося у пітьму.

Для повноцінного входження в опалювальний період без газу потрібна лише повна заміна пошкоджених трансформаторів та повна профілактика інших міських ТП.

Окрім цього – потрібні посилені бригади фахівців обленерго, які б чергували цілодобово весь опалювальний період у місті.

Хоча, як обігрітися електрикою ми мало уявляємо, але реально бачимо, що міська тепломережа не буде запущена цієї зими. Газа у місті не буде.

Окрім цього, вже не кажучи про наші житла, ми просто визнаємо той факт, що діти до холодних шкіл не підуть, до садків не підуть, до лікарень не ляжуть.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2022-06-21