В Енергодарі окупанти захопили відділення банку і відкрили там штаб “Ми разом з росією”

Російські окупанти захопили енергодарське відділення “Райффайзен Банк Аваль” та спільно з “військово-цивільною адміністрацією” міста організували в приміщенні так званий громадський штаб “Ми разом з росією”. З торця будівлі ще й почіпили банер “Центр допомоги єдиної росії по Запорізькій області”.

В цьому штабі “активісти громадського руху” під приводом надання гуманітарної допомоги збирають паспортні дані енергодарців.

Як повідомляло раніше Головне управління розвідки Міноборони, у Запорізькій області продовжується завезення так званих гуманітарних вантажів з території РФ. Умовами отримання “гуманітарки” або її грошової компенсації є участь в таких собі “акціях підтримки” окупаційного режиму та надання особистих паспортних даних.

Саме для координації цих дій, за даними української розвідки, і створено “громадський рух “Ми разом з росією”. Його завдання – організація проплачених масових акцій на підтримку псевдореферендуму про приєднання до РФ, який рашисти планують провести на тимчасово окупованих територіях восени.

Курувати питаннями розподілу “гуманітарки” та проведенням акцій, як зазначають розвідники, призначаються місцеві жителі з проросійськими поглядами і представники партії “єдина росія”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2022-08-20