Apple визнала застарілим iPhone 6

Журналісти порталу звернули увагу, що американська компанія перенесла до списку вінтажних продуктів популярний iPhone 6. За словами авторів, девайс вважався легендарним — телефон виявився першим у лінійці смартфонів Apple, який отримав збільшений до 4,7 дюйма дисплей. Для порівняння, його попередник – iPhone 5s – мав 4-дюймовий екран. 

Згідно з власними правилами, Apple починає вважати пристрій застарілим, якщо продаж девайсу було припинено більше п’яти, але менше семи років тому. При цьому компанія, як і раніше, продовжує обслуговувати користувачів девайсу і випускати для нього запчастини. Компоненти для смартфону будуть виготовляти найближчі два роки.

Журналісти звернули увагу, що iPhone 6 вийшов одночасно з 6 Plus, проте девайс зі збільшеним екраном визнано застарілим раніше. Це пояснюється тим, що Apple зняла модель 6 Plus із продажу раніше, ніж iPhone 6.

Смартфон iPhone 6 був представлений восени 2014 року. Крім 4,7-дюймового IPS-екрана телефон отримав процесор Apple A8, 1 гігабайт оперативної пам’яті, одинарну камеру роздільною здатністю 8 мегапікселів, акумулятор ємністю 1810 міліампер-годин.

У середині липня Apple вирішила визнати кілька популярних комп’ютерів застарілими. У списку раритетних девайсів опинилися 13-дюймові ноутбуки MacBook Pro та MacBook Air, 15-дюймові MacBook Pro, 12-дюймові MacBook.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2022-10-04