Nikkei: собівартість iPhone 14 Pro Max склала 501 долар за ціною від 1099 доларів

Собівартість компонентів iPhone 12 Pro склала трохи більше 500 доларів. Про це повідомляє видання Nikkei. 

Фахівці медіа розібрали новий флагманський апарат на частини та вивчили вартість кожного компонента. За словами авторів, реальна собівартість пристрою становила 501 долар, що помітно більше, ніж вартість компонентів торішнього флагмана. Рік тому експерти оцінили собівартість iPhone 13 Pro у 406 доларів. У зазначену вартість пристрою не входять витрати на логістику, маркетинг та інші витрати Apple.

З розкритої інформації випливає, що вартість деталей для смартфонів Apple за рік зросла на 20 відсотків, досягнувши історичного максимуму. Основною причиною подорожчання журналісти назвали новий процесор A16 Bionic, який оцінили у 110 доларів: «Чип A16 Bionic коштує у 2,4 рази дорожче, ніж попередник A15». Датчики CMOS від Sony також подорожчали на 50 відсотків – компоненти для камери оцінили у 15 доларів. Вартість iPhone 14 Pro Max починається із 1099 доларів.

Фахівці зробили висновок, що Apple поступово відмовляється від китайських комплектуючих, щоб знизити залежність від місцевого ринку. Також розбирання флагмана показало, що в телефоні немає нових деталей, що відповідають за функцію екстреного виклику за допомогою супутників, що дозволяє припустити, що найближчим часом ця опція з’явиться і на старих телефонах Apple.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2022-10-10