Названо причини провалу iPhone 14 Plus

Apple не вгадала з позиціонуванням iPhone 14 Plus, через що девайс провалився у продажу. Про це повідомляє видання Digital Trends. 

Автори IT-медіа назвали причини, через які один із смартфонів Apple 2022 року випуску провалився на ринку. За словами фахівців, невдалі продажі, зокрема, пов’язані з високою ціною iPhone 14 Plus.

Пристрій оцінили в 899 доларів – при цьому користувач може трохи доплатити та купити iPhone 13 Pro Max, який практично у всьому перевершує новий телефон.

Також журналісти зазначили, що компромісний девайс від Apple «підтискують» конкуренти. Так, Google Pixel 7 Pro, який практично за всіма характеристиками кращий за iPhone 14 Plus, а також має більш якісні дисплей і камеру і коштує дешевше нового гаджета Apple.

“Я думаю, що iPhone 14 Plus потрапив у сліпу зону з точки зору поєднання ціни і характеристик”, – прокоментував низькі продажи девайсу заступник директора агентства Counterpoint Research Ян Страйяк. За його словами, Apple не вгадала з позиціонуванням – частіше споживачі обирають або дешевий iPhone 14, або преміальні iPhone 14 Pro та 14 Pro Max.

У середині жовтня фахівці DigiTimes розповіли, що продажі iPhone 14 Plus виявилися нижчими за очікувані. Аналітики пророкували, що Apple скоротить виробництво апарату.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2022-12-27