У ЄС назвали мету нового пакету допомоги Україні у розмірі 18 мільярдів євро

evrodengi

Єврокомісія (ЄК) підписала з Україною меморандум про надання фінансової допомоги у розмірі 18 мільярдів євро, які підуть на виплату пенсій та зарплат, а також забезпечення роботи держустанов. Таку мету нового пакету допомоги назвала офіційний представник ЄК Верле Нейтс. 

Зокрема, кошти буде використано для підтримки роботи шкіл, лікарень та житла для тимчасово переміщених осіб. Частина нового пакету допомоги піде також на ремонт української енергетичної інфраструктури, системи водопостачання, транспортних мереж, доріг і мостів, пошкоджених під час бойових дій.

“Завдяки цьому новому пакету Європейський союз став першим міжнародним партнером, який гарантував стабільний приплив коштів в Україну в 2023 році”, – заявила Нейтс. За її словами, ЄС здійснить виплату першого траншу у розмірі 3 мільярдів євро вже у вівторок, 17 січня.

Раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив про підписання з Євросоюзом меморандуму про надання Києву допомоги у розмірі 18 мільярдів євро. За його словами, одержані кошти дозволять Україні зберегти макроекономічну стабільність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-01-16