СБУ: Богуслаєв фінансував терористів ДНР

boguslaev

У ході розслідування співробітникам СБУ вдалося встановити, що після початку повномасштабної війни в Україні екс-голова запорізького підприємства – В’ячеслав Богуслаєв здійснював фінансування терористичної організації «днр». Зокрема, через сплату «податків» та «зборів» у бюджет цього квазіутворення.


В СБУ уточнили, що він співпрацював з українським підприємством, яке з 2014 року знаходиться під контролем так званої «днр». Судячи з усього йдеться про Сніжнянський машинобудівний завод.

За версією силовиків, метою співпраці  було постачання авіакомплектуючих для підприємств військово-промислового комплексу РФ.

Слідством було встановлено, що бюджет ДНР отримав понад 290 млн російських рублів у вигляді «податків» спачених “Мотор-Січ”.

Одержані гроші донецькі терористи спрямовували на потреби військових угруповань РФ, які беруть участь у бойових діях проти Сил оборони на східному фронті.

На підставі цих доказів слідчі СБУ повідомили Богуслаєву про нову підозру, екс-очільника “Мотор Січ” взинувачують у сприянні діяльності терористичної організації.

Крім цього під час нових обшуків правоохоронці виявили більше двох десятків медалей, грамот та почесних нагород президенту АТ «Мотор Січ» від представників військово-політичного керівництва рф.

Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-02-01