CNN: Стратегічна мета контрнаступу України – відрізання сухопутного коридору до Криму

Стратегічна мета будь-якого контрнаступу України цієї весни – відрізання сухопутного коридору до Криму, пише CNN із посиланням на інформацію української розвідки. 

Це спричинить удар на південь, у бік Мелітополя та в райони Херсонської області, що прилягають до Криму.

“Питання про те, чи спробують українські війська увійти до Криму, залишається відкритим. На превеликий незадоволення Києва, деякі офіційні особи США явно прохолодно ставляться до такої перспективи, вважаючи, що це призведе до непередбачуваної ескалації”, – йдеться у матеріалі.

Крім того, за даними CNN, Крим активно зміцнюють.

Журналісти вивчили онлайн-оголошення про вакансії для будівельників та теслярів, які обіцяли до 7000 рублів (90 доларів) на день плюс проживання. Одне з них говорило: “Потрібні робітники для будівництва укріплень, 3000-7000 рублів за виконану роботу, Красноперекопськ”.

Репортеру російського незалежного видання “Верстка” повідомили, що для фортифікаційних робіт у Криму набиралися десятки людей.

Крім того, пише агентство, на супутникових знімках видно великі оборонні укріплення, такі як траншеї поблизу або в Криму, наприклад, неподалік міста Армянська.

“Високопоставлений український чиновник, який відповідає за Крим, заявив у п’ятницю, що укріплення будуються на узбережжі та поблизу кордону з материковою Україною, але також і в глибині Криму”, – додає видання.

“Повернення Криму може здатися малоймовірним прагненням для України, але вона докладає значних зусиль, щоб зробити російську окупацію максимально незручною. І росіяни йдуть на багато, щоб зміцнити півострів”, – робить висновок CNN.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-03-27