Raiffeisen Bank прийняв рішення позбавитися свого бізнесу в Росії

rayf

Австрійський Raiffeisen Bank International має намір знайти можливість продажу або виведення зі свого складу російської “дочки”, заявив генеральний директор Йоханн Штробль на річних загальних зборах акціонерів банківської групи в четвер. 

Як повідомляє Reuters, банк продовжить скорочувати свій бізнес у Росії, але збереже деякі банківські підприємства та банківську ліцензію.

“Ми вирішили розглянути потенційні угоди, що ведуть до продажу або виведення російського “Райффайзенбанку” з групи RBI, у повній відповідності до місцевих та міжнародних законів та правил, а також у діалозі з відповідними компетентними інстанціями”, – заявив директор фінустанови.

Минулого тижня агентство Reuters опублікувало матеріал, у якому кілька анонімних джерел, знайомих із станом справ у банку, розповідають, що після занепокоєння, висловленого США, Європейський центральний банк почав натискати на Raiffeisen Bank International з метою виведення його бізнесу з Росії.

“Райффайзенбанк” відіграє ключову роль у російській економіці, на нього припадає приблизно чверть усіх переказів у євро в країну, але його діяльність викликає дедалі більше питань у міру того, як затягується війна Росії проти України.

“Ми просили банки продовжувати уважно стежити за бізнесом у Росії і, в ідеалі, скоротити його і згорнути максимально можливою мірою”, – сказав агентству минулого тижня представник ЄЦБ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-03-30