Багата антиоксидантами їжа, зокрема фрукти та ягоди, сприяє профілактиці патологічних процесів, що призводять до хвороб та старіння, розповіла ендокринолог та назвала кольори найкорисніших ягід.
Ягоди, за її словами, є найкращими харчовими джерелами антиоксидантів. Особливо корисні ягоди синього та фіолетового кольорів: наприклад, чорниця, чорноплідна горобина, смородина, червоний виноград.
«Багато антиоксидантів в овочах та фруктах, особливо в яблуках та цитрусових. Багаті на них бобові, горіхи та насіння», — додала лікар, зазначивши, що наповнені такими елементами також цибуля, часник та прянощі: імбир, куркума, перець.
Фахівець підкреслила, що ягоди, овочі та фрукти бажано їсти свіжими, тому вони зберігають більше корисних властивостей. Не варто піддавати їх тривалій температурній обробці і краще не різати надто дрібно, оскільки антиоксиданти мають властивість руйнуватися під дією світла, температури та кисню.
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.