Чоловікам та жінкам назвали правила підготовки до штучного запліднення

besplod_m

Під час підготовки до процедури екстракорпорального запліднення (ЕКО) обом партнерам треба здати комплекс аналізів та відвідати лікаря-ендокринолога. Про основні з них розповіла акушер-гінеколог. 

За словами фахівця, процедура ЕКО — це сучасний високотехнологічний метод лікування безплідності за допомогою запліднення яйцеклітини та отримання зародка поза тілом матері. Зазвичай до процедури штучного запліднення допускаються пацієнтки до 50 років, при цьому критичним починає вважатися вік після 45 років, причому як у жінок, так і у чоловіків.

Лікар попередила, що шанси, що процедура пройде успішно, залежать від багатьох показників, включаючи стан здоров’я пацієнтки та дотримання нею правил підготовки до ЕКЗ.

У будь-якому віці знижують шанси на зачаття методом екстракорпорального запліднення вузлові утворення матки, попередні невдалі спроби ЕКЗ, невдалі пологи або аборти.

Також знижують шанси на успішне зачаття такі фактори:

  • онкологічне захворювання;
  • важкі вади серця;
  • кардіоміопатія;
  • перенесений інсульт;
  • психічні розлади;
  • тяжкі захворювання печінки, нирок та інших внутрішніх органів;
  • розсіяний склероз;
  • вроджені чи набуті аномалії матки.

Щоб унеможливити всі можливі неприємні сюрпризи та визначити загальний стан здоров’я партнерів, Багдасарян порадила їм пройти комплексне обстеження. Жінці необхідно зробити УЗД органів малого тазу та гістеросальпінгографію — дослідження, за допомогою якого можна виявити зміни у будові матки та прохідності маткових труб.

Серед інших обов’язкових аналізів — загальний та біохімічний аналіз крові, дослідження мазків з піхви (мікроскопічний на мікрофлору), аналізи на інфекції, що передаються статевим шляхом, ВІЛ, вірусні гепатити, сифіліс, визначення рівня гормонів. Також жінці треба зробити ЕКГ, флюорографію та мамографію, відвідати терапевта та ендокринолога.

Для чоловіків список досліджень менший, додала гінеколог.

Майбутньому батькові необхідно зробити спермограму, УЗД мошонки, здати аналізи на ІПСШ, гепатит, ВІЛ, сифіліс, а також проконсультуватися з андрологом – лікарем, який займається обстеженням, профілактикою та лікуванням органів чоловічої статевої системи. До нього звертаються у разі безпліддя, імпотенції, чоловічого клімаксу, він рекомендує методики продовження статевої активності у похилому віці

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-04-17