Профспілка залізничників погодила позбавлення працівників УЗ виплат матеріальної допомоги на оздоровлення, – ДОКУМЕНТ

Ще на початку 2022 року, після запровадження військового стану в Україні, керівництво державного концерну “Укрзалізниця” наказами по підприємству змінило систему оплати праці відмінивши переважну більшість доплат та премій.  

Позбавлення премій та доплат українських залізничників є грубим порушенням колективного договору та галузевої угоди.

Наслідком таких рішень стало те, що рівень середньої зарплати на “Укрзалізниці” став набагато меншим (15-20%) ніж в середньому по Україні, чого не було ніколи в історії.

Відбувалися ці події на фоні мовчазної згоди профспілки залізничників та транспортних будівельників України, представники якої повинні захищати права співробітників галузі.

Днями, у мережу потрапило наглядне підтвердження того, що Галузева профспілка залізничників і транспортних будівельників України погодила позбавлення працівників залізниці їхньої заробітної плати в частині виплат матеріальної допомоги на оздоровлення.

Дані матеріали були отримані нами в ході судового процесу.

Лицемірним той факт, що профспілка погодивши рішення правління щодо призупинення виплат радила своїм членам профспілки звертатись до суду щодо повернення цих виплат і навіть зразки позовних заяв їм надавали. Це як взагалі таке можливе?

Читайте також: Лященко: Середня зарплата на Укрзалізниці 14,5 тисіяч, підприємству бракує 30% персоналу

“Якими цинічними треба бути, щоб так на@бувати своїх людей. Є питання до лідерів цих профспілок і до працівників які є їхніми членами , хто довірив їм погоджувати такі рішення? Прошу працівників УЗ, які є членами цієї профспілки написати в коментарі чи розглядалось у вас в ППО таке рішення, чи погоджувались ви з таким призупиненням виплат? Якщо ні, тоді профспілковий орган який взяв на себе таку відповідальність діяв самостійно без законних на те підстав у змові з адміністрацією АТ «Укрзалізниця». Тому звертайтесь до свого голови профспілки і вимагайте відізвати таке незаконне погодження від вашого імені, а то в подальшому вас взагалі можуть від вашого імені позбавити заробітної плати і будете за пайок працювати. Зрозумійте, що все це відбудеться ніби то за вашим мовчазним погодженням так як ви надали такі повноваження профспілці в якій ви перебуваєте”, – пише працівник “Укрзалізниці” у мережі Facebook.

Всеукраїнська профспілка «Спілка залізничників України» в свою чергу звертається до голови галузевої профспілки Семеруня і вимагає від нього як керівника цієї контори відізвати таке ганебне погодження, яке позбавило працівників залізниці їхніх заслужених та законних виплат. Юристами профспілки готується позов про скасування зрадницького рішення правління в судовому порядку, так як ні наші члени профспілки, ні керівники нашої профспілки на таке не погоджувалися.

Раніше “Запорізькі вісті” повідомляли, що з 1 квітня тарифні ставки та оклади на “Укрзалізниці” зростуть на 10%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-04-28