Канцлер Німеччини: «Заколот ПВК «Вагнер» послабив Путіна»

sholc

Суботній заколот ПВК «Вагнер» у середу прокоментував канцлер Німеччини Олаф Шольц в інтерв’ю громадському телеканалу ARD. 

Він вважає, що повстання найманців послабило президента Володимира Путіна, і для Росії наслідки події матимуть довгостроковий характер.

“Це показує, що в автократичних структурах, структурах влади є тріщини, і він зовсім не так міцно сидить у сідлі, як завжди стверджує”, – сказав німецький канцлер, додавши, що він відмовляється спекулювати на тему того, як довго Путін зможе залишатися на своєму посту.

Шольц знову підтвердив, що Берлін підтримує Україну, але мета підтримки – «не зміна режиму в Росії».

Він додав, що мирні переговори неможливі, доки Москва не виведе свої війська з території України.

«Будь-який інший варіант узаконить те, що сталося, – сказав канцлер Німеччини. — І саме тому війну не можна просто заморозити там, де відбувається лінія між різними арміями».

Щольц не став робити прогнозів щодо того, чи заколот найманців зможе наблизити закінчення війни. За його словами, Німеччина та її західні партнери уважно стежитимуть за подальшим розвитком подій.

“Росія – ядерна держава, це дуже потужна країна, і тому ми маємо дуже уважно стежити за виникненням небезпечних ситуацій”, – сказав Шольц.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-06-29