Microsoft представила новий шрифт за замовчанням для своїх продуктів

Microsoft

Microsoft змінить стандартний шрифт у програмах Office: замість Calibri буде Aptos. Про це у п’ятницю, 14 липня, заявив головний менеджер програм Microsoft Сі Деніелс у своєму блозі. 

“Сьогодні ми приступаємо до заключного етапу цих масштабних змін, коли Aptos почне використовуватися як новий шрифт за промовчанням у Word, Outlook, PowerPoint та Excel сотнями мільйонів користувачів”, – написав він.

Спочатку компанія мала п’ять «кандидатів»: Bierstadt (рання назва Aptos), Grandview, Seaford, Skeena і Tenorite. Після голосування переміг шрифт без засічок, створений дизайнером Стівом Маттесоном.

«Aptos втілює у собі професіоналізм, адаптованість, тонкі виразні засоби та велику ясність. Тепер мала буква l має характерний кінець, що відокремлює її від великої I. Головки букв i і j є круглі точки, а не гротескні квадрати», – описав Деніелс наступника Calibri.

Деніелс зазначив, що необхідність зміни шрифту після 16 років використання Calibri була викликана появою екранів з вищою роздільною здатністю. При цьому решта шрифтів, які брали участь у голосуванні, а також звичний Calibri залишаться доступними для користування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-07-14