У ВС Нігерії заявили про змову з метою спонукати їх повалити президента

nigeria_voennie

Командування Збройних сил (ВС) Нігерії заявило, що в суспільстві є змова з метою настроїти військових проти президента країни Боли Тінубу і змусити їх повалити його владу. Про це пише газета Daily Trust з посиланням на офіційного представника нігерійських ЗС бригадного генерала Тукура Гусау.  

«Вище військове командування заявляє, що існують змови з різних кіл з метою підбурювання військовослужбовців ЗС Нігерії до повалення нинішньої демократичної адміністрації, яку очолює президент Бола Тінуба», — стверджує видання. Гусау назвав те, що відбувається, непатріотичним.

Він зазначив, що військовослужбовці не братимуть участі в жодних діях, спрямованих на заколот. За його словами, військові продовжать виконувати свої конституційні обов’язки, а не замишляти будь-якого державного перевороту проти нинішньої влади.

26 липня стало відомо, що в столиці Нігера Ніамеї президента Мохамеда Базума утримують бунтівники, тоді як армія, яка зберегла вірність політику, висунула їм ультиматум. Потім, у ніч на 27 липня, бунтівні військові оголосили в ефірі національного телебачення про усунення президента та перехід влади до «Національної ради порятунку батьківщини».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-08-12