Лікар назвав перші симптоми нестачі тестостерону

testosteron

Підвищена стомлюваність і дратівливість — одні із симптомів нестачі тестостерону, які позбавляють чоловіка нормального сексу, розповів лікар-уролог.  

Лікар звернув увагу на те, що симптоми нестачі тестостерону різняться у різних людей. Він зазначив, що насамперед у чоловіків починає змінюватися настрій, вони стають дратівливими та погано сплять.

Крім цього, недолік тестостерону може проявлятися затримкою статевого дозрівання, невеликим розміром яєчок, безпліддям, слабким оволосінням тіла, збільшенням грудних залоз у чоловіків, ожирінням, зниженням щільності кісток, припливами, порушенням пам’яті та сечовипускання.

Більшість із цих симптомів можуть виявлятися і за інших хвороб, зазначив фахівець. Однак, за його словами, для зниженого рівня тестостерону характерні три основні ознаки: зниження лібідо та сексуальної активності, зниження кількості ранкових ерекцій та адекватних, тобто виникаючих за наявності відповідних подразників, ерекцій.

Андролог додав, що зниження тестостерону може бути вродженим та набутим. Захворювання яєчок та гіпофіза також можуть призводити до зниженого рівня гормону, продовжив він.

“Однак найчастішою причиною, що призводить до зниження тестостерону, є ожиріння, малорухливий спосіб життя, захворювання печінки”, – підсумував професор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-10-13