Porsche присвятила позашляховий 911 Dakar польським гонщикам Автомобіль віддає шану спорткару Red 58

Компанія Porsche представила позашляховий 911 Dakar на честь польських гонщиків. Восени 2022 року Porsche представила, можливо, найнезвичайніший варіант своєї культової моделі 911 — спорткар обзавівся «позашляховим» виконанням Dakar, названим на честь однойменного культового ралі-марафону, в якому німецький автовиробник не просто брав участь, але й вигравав9. У 2023 році у лімітованого Porsche 911 Dakar з’явилася ексклюзивна версія, що віддає шану польським ралістам та їх гоночному Porsche на ім’я Red 58. 

У 1968 році на старт ралі-марафону «Лондон-Сідней» вирушив польський екіпаж у складі Собеслава Засади та Марека Вачовскі, який за кермом свого червоного Porsche 911 S №58 зайняв у гонці четверте місце. Після фінішу автомобіль було продано в Австралії і зникло з радарів, але історія моделі не забута. До 75-річчя марки підрозділ Porsche Poland у рамках заводської програми підготовки ексклюзивних автомобілів Sonderwunsch вирішив відтворити культову машину 55-річної давності у вигляді сучасного Porsche 911 Dakar.

Купе з 480-сильним 3,0-літровим оппозитним турбомотором, 8-ступінчастою роботизованою коробкою передач PDK і повним приводом технічно не змінилося, але набуло особливого декору кузова в стилі свого історичного прототипу. Автомобіль пофарбований у відтінок Blood Orange, а «стартові» номери на дверях та напис Poland на задньому антикрилі нанесені вручну.

На буксирних вухах і багажнику на даху з’явилися жовті акценти, в салоні на підголівниках з’явилася особлива вишивка, а в двері вбудовані світлодіодні проектори у дверях зі спеціальною графікою London-Sydney Marathon. Усього для моделі заявлено більш ніж 50 індивідуальних опцій, включаючи спеціальну версію ексклюзивних хронографів Porsche Design Chronograph 911 Dakar. Унікальний Porsche 911 Dakar RED58 Special побудований в єдиному екземплярі – вартість моделі та доля проекту не повідомляються.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-10-28