Зеленський припустив, що Україна не вступить до НАТО

zelenskiy

Президент України Володимир Зеленський заявив, що ніхто достеменно не знає, чи буде його країна у складі НАТО. На його думку, Київ має зробити все, щоб національна безпека «була на найвищому рівні». 

«Країна, яка у війні, яка проходить війну і яка хоче закінчити війну так, щоб не було повернення війни… А як воно буде ми з вами точно не знаємо, бо це життя і то Росія. Тож точно вам ніхто не скаже. І чи будемо ми в НАТО? Чи ми не будемо в НАТО? Ми хочемо, з нашого боку, ми повинні зробити все, щоб наша національна безпека була на найвищому рівні», — сказав Зеленський на зустрічі зі студентами.

Україна подала заявку на прискорений вступ до НАТО восени 2022 року. Зеленський визнавав, що країна не зможе стати членом альянсу до кінця конфлікту з Росією.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг цього тижня говорив, що Україна, як ніколи раніше, близька до вступу до Північноатлантичного альянсу. Держсекретар США Ентоні Блінкен сьогодні, 30 листопада, заявив, що Київ перебуває на шляху до НАТО і вступить туди, коли учасники альянсу впевняться у її відповідності умовам членства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-11-30