TechRadar: у більш ніж 700 моделях смартфонів з 5G виявили вразливість

noutbuk_smartfon

Фахівці Сінгапурського університету технологій та дизайну (SUTD) виявили у більш ніж 700 моделях 5G-смартфонів критичну вразливість. Про це повідомляє видання TechRadar. 

Описані експертами проблеми мають загальну назву 5Ghoul. Вразливість дозволяє підключатися до смартфона, замінюючи оригінальну базову станцію на підроблену. За словами авторів звіту, вразливість виявлено на 710 моделях смартфонів, що мають модеми з підтримкою зв’язку п’ятого покоління Qualcomm і MediaTek. У тому числі до списку потрапили пристрої Apple.

Для злому зловмисникам необхідно перебувати від смартфона на певній відстані. Виявилося, що для злому хакерам не потрібно мати будь-яку секретну інформацію — знати дані про сім-карту або характеристики базової станції.

Qualcomm і MediaTek вже випустили виправлення для багатьох уразливостей, проте до кінцевих пристроїв виправлення вийдуть пізніше. Так, користувачі Android отримають патч до кінця року, власникам iPhone, швидше за все, доведеться чекати на появу апдейту в 2024 році.

На початку грудня фахівці компанії Binarly розповіли про сімейство вразливостей, за допомогою яких можна зламати практично будь-який комп’ютер. Експерти розповіли, що шкідлива програма запускається на ранніх етапах завантаження пристрою, що дозволить їй обійти більшість захисних механізмів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-12-14