WSJ: в iOS 17.3 з’явився просунутий захист iPhone від крадіжки

Корпорація Apple випустила бета-версію iOS, додавши в операційну систему просунутий захист від крадіжки. Про це повідомляє The Wall Street Journal (WSJ).

За словами журналістів, раніше зловмисники могли поміняти паролі на смартфоні Apple, отримавши девайс у своєму розпорядженні. Із функцією Stolen Device Protection (SDP) iPhone більше не дозволить розблокувати пристрій, а також скинути та поміняти паролі в акаунтах.

При активації функції SDP, яка з’явилася в першій бета-версії iOS 17.3, смартфон не прийматиме код-пароль для розблокування, якщо девайс виявиться далеко від дому користувача або інших безпечних місць. Апарат перевірятиме своє місцезнаходження за допомогою сервісу «Локатор». У цьому випадку iPhone вимагатиме від користувача розблокувати пристрій за Face ID або Touch ID.

Також система не дозволить часто робити спроби розблокування – між такими буде інтервал в одну годину. За словами журналістів, новий метод захисту не дозволить викрадачам поміняти інформацію в Apple ID, отримати доступ до паролів у iCloud та вимкнути функцію «Знайти iPhone». Найімовірніше, публічна версія iOS 17.3 з’явиться найближчими тижнями.

На початку грудня Apple додала у всі смартфони, випущені з 2021 року, підтримку швидшої зарядки. У iOS 17.2 iPhone 13 та iPhone 14 будуть підтримувати при бездротовій зарядці потужність 15 Вт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-12-14