Байден: санкції США торкнуться близько 100 компаній, які допомагають ВПК Росії

bayden

Президент США Джо Байден заявив, що анонсовані санкції США щодо Росії торкнуться близько 100 компаній, які задіяні в оборонно-промисловому комплексі країни. У заяві, опублікованій на сайті Білого дому, він також підтвердив інформацію про те, що новий пакет санкцій США буде спрямований на понад 500 об’єктів. 

Джо Байден зазначив, що санкції щодо сотні компаній стосуються підприємств, які надають «закулісну підтримку російській військовій машині». Вони торкнуться, зокрема, енергетичного сектора, уточнив він.

За словами Джо Байдена, йдеться, зокрема, про санкції щодо смерті російського опозиціонера Олексія Навального.

“Ці санкції будуть націлені на осіб, пов’язаних з тюремним ув’язненням Навального, а також на російський фінансовий сектор, оборонно-промислову базу, мережі закупівель та осіб, які ухиляються від санкцій на кількох континентах”, – сказав американський президент.

Раніше заступник голови американського Мінфіну Уоллі Адейемо заявив, що обмеження будуть введені раніше на один день і торкнуться «понад 500 цілей».

Передбачалося, що ЄС та США запровадять нові обмеження 24 лютого — у другій річниці початку бойових дій в Україні. Сьогодні, 23 лютого, ЄС запровадив проти Росії 13 пакет санкцій.

До нього увійшли 106 фізичних та 88 юридичних осіб, а також 27 організацій, що підтримують російський військово-промисловий комплекс.

Раніше Британія оголосила новий пакет антиросійських санкцій до роковин вторгнення в Україну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-02-23