Прикордонна служба: Польська сторона тимчасово розблокувала проїзд українських вантажівок через КПП «Угринів-Довгобичів»

Міністерство агрополітики України повідомило, що зустріч у тристоронньому форматі «Україна-Польща-Євросоюз» щодо розблокування руху українських вантажівок на польському кордоні тривало 6 годин. 

“Це була складна, але відверта розмова між міністерствами та асоціаціями. Попередньо вже обговорили варіанти рішення, які незабаром будуть озвучені. Водночас питання складне для всіх сторін і потребує додаткового часу”, – повідомив міністр агрополітики України Микола Сольський.

Крім того, сьогодні у Варшаві пройшли переговори української та польської урядових делегацій щодо цього ж питання. Українську делегацію очолює прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Переговори закінчилися без підписання будь-яких угод, але прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що обидві сторони наблизилися до погодження умов транзиту українських товарів через Польщу.

На тлі цих переговорів прикордонна служба України повідомила, що польські протестувальники тимчасово розблокували пункт пропуску «Угринів-Довгобичів». Як очікується, пропуск вантажівок орієнтовно триватиме до 2 квітня.

Раніше повідомлялося, що Польща може закрити кордон із Україною для комерційної торгівлі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-03-28