The Information: Microsoft і OpenAl створять дата-центр з ШІ за $100 млрд

bing

Microsoft та OpenAl обговорюють проект дата-центру Stargate, в рамках якого працюватиме суперкомп’ютер зі спеціалізованими серверними чіпами для підтримки штучного інтелекту, повідомив The Information з посиланням на три джерела. За його даними, проект може коштувати приблизно $100 млрд.

За даними співрозмовників The Information, фінансування проекту, ймовірно, візьме він Microsoft. Видання зазначає, що Stargate буде в сто разів дорожчим за деякі масштабні дата-центри.

Очікується, що проект стане найбільшим із цілої серії установок, які Microsoft і OpenAl мають намір створити у найближчі шість років. Microsoft планує запуск Stargate 2028 року, а 2026-го компанія хоче запустити інший суперкомп’ютер для OpenAl.

У січні 2023 року Microsoft оголосила про плани збільшити інвестиції в OpenAl – творця чат-бота ChatGPT. CМІ писали, що може йтися про вкладення в $10 млрд, зокрема на створення суперкомп’ютерів та розробки у сфері ШІ.

До цього корпорація вже двічі інвестувала у OpenAl. Microsoft використовує технології OpenAI у своїх продуктах, у тому числі у пошуковику Bing.

Раніше повідомлялося, що У Windows 11 додадуть покращену нейромережу.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-03-30