Лікар назвав причини появи прищів

kosmetolog

У 80% випадків схильність до появи прищів, що виникають при запаленні та закупорці сальних залоз, зумовлена генетичними особливостями людини, розповів лікар-дерматовенеролог. 

Крім генетики, на появу прищів впливає гормональна перебудова організму, через яку змінюється консистенція шкірного сала, пояснив фахівець. Саме тому з висипаннями на обличчі найчастіше стикаються підлітки, у яких у період зростання різко підвищується кількість чоловічих статевих гормонів, які провокують посилене виділення себуму (шкірного сала).

“Крім того, такі висипання нерідко з’являються у жінок під час менструації – це теж результат роботи гормонів. Повністю вирішити проблему акне, яка виникає в такому випадку, самостійно складно, потрібні консультація та лікування у гінеколога та ендокринолога”, — сказав він, додавши, що висипання акне зникають, коли гормональне тло вдається скоригувати або він приходить в норму сам.

За словами лікаря, прищами загрожує і неправильний догляд за шкірою — наприклад, коли люди з жирною шкірою намагаються частіше вмиватися та використовувати засоби, що підсушують.

Фахівець пояснив, що це призводить до гіперсекреції залоз, внаслідок висипів стає ще більше. Крім того, кількість висипів може збільшитися, якщо людина рідко буває на свіжому повітрі, веде сидячий спосіб життя, неправильно харчується — у його раціоні надто багато жирної та солодкої їжі, а також молочної продукції та мало овочів, фруктів та зелені, додав дерматолог.

Поліпшити стан шкіри за прищів, за словами дерматолога, допоможе дотримання правил здорового способу життя: раціональне харчування, уникнення стресів, прогулянки на свіжому повітрі. Крім того, за шкірою потрібно правильно доглядати: ретельно очищати та зволожувати спеціальними засобами аптечної дерматокосметики, які допоможе підібрати лікар.

Без контролю лікаря самостійно підбирати кошти та особливо видавлювати прищі фахівець суворо не рекомендував: є ризик занести в процесі в мікроранку інфекцію, спровокувати ще серйозніше запалення та появу рубців.

Раніше лікар назвала причини появи прищів на голові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-04-04