Microsoft ускладнила заміну браузера у Windows

edge

Компанія Microsoft ускладнила процедури заміни браузера за замовчуванням у Windows. Про це повідомляє видання Bleeping Computer. 

За замовчанням у Windows є Edge. Журналісти зазначили, що Microsoft намагається обмежити можливість його заміни іншим ПЗ. У нових версіях Windows 10 та 11 інженери компанії ускладнили заміну вбудованого браузера на сторонній через розширені налаштування системи.

Першим на це звернув увагу програміст та творець програм для налаштування Windows SetUserFTA та SetDefaultBrowser Крістоф Колбіч. За його словами, спосіб зміни браузера командою через реєстр перестав працювати. При спробі ввести зміни до реєстру Windows ОС видає помилку.

Фахівці зазначили, що користувачі можуть змінювати програму для відкриття веб-сторінок у Windows через налаштування системи. Однак навіть при інсталяції стороннього браузера операційна система може відкривати деякі посилання в Microsoft Edge.

На початку квітня корпорація Microsoft оголосила корпоративним користувачам вартість платних оновлень для Windows 10. З жовтня 2025 року – після закінчення підтримки ОС – користувачі платитимуть за ліцензію 61 долар на рік, причому ця сума подвоюватиметься щорічно.

Раніше браузер Microsoft Edge звинуватили у крадіжці вкладок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-04-09