Шольц заявив, що обговорить із лідером КНР «справедливий мир» в Україні

sholc

Канцлер Німеччини Олаф Шольц, який перебуває з офіційним візитом у Китаї, заявив, що має намір обговорити на зустрічі в Пекіні з головою КНР Сі Цзіньпін мирне врегулювання в Україні. 

«Моя зустріч з головою Сі також буде присвячена тому, як ми можемо зробити більший внесок у встановлення справедливого світу в Україні», — написав Шольц у соцмережі X, додавши, що з моменту його останнього візиту до Китаю між урядами Німеччини та Китаю відбувався “інтенсивний обмін думками”.

Тим часом китайські державні ЗМІ повідомляють, що лідери вже зустрілися у гостьовій резиденції Дяоюйтай у китайській столиці.

Під час триденного візиту Шольц відвідав Чунцін, Шанхай та Пекін, прагнучи зміцнити зв’язки зі своїм найбільшим торговим партнером, пише AFP.

У поїздці Шольца супроводжує велика делегація міністрів та керівників найбільших німецьких компаній, зокрема концернів Siemens, BMW та Mercedes-Benz.

У вівторок, як очікується, канцлер ФРН зустрінеться з прем’єром Лі Цянем та проведе прес-конференцію за підсумками візиту.

Раніше повідомлялося, що Шольц після зустрічі з лідерами Франції та Польщі оголосив про створення коаліції ракетної артилерії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-04-16