Німецький Rheinmetall збудує у Литві завод з виробництва боєприпасів

Прем’єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте підписала меморандум про взаєморозуміння з німецьким оборонним концерном Rheinmetall, який дозволить збудувати в країні завод з виробництва артилерійських боєприпасів. 

“Сьогодні ми підписали Меморандум про взаєморозуміння з Rheinmetall, який заклав основу для будівництва заводу артилерійських боєприпасів і нашої довгострокової співпраці, – написала вона в соцмережі Х. – Настав час нам, демократичним країнам, посилити наш арсенал, необхідний для захисту свободи”.

«Конкретне місце не вказано. Не сумніваюся, що ми знайдемо майданчик, потрібна дуже велика ділянка для такого виробництва. Ми шукаємо рішення, при якому не потрібно було б об’єднувати багато ділянок, але було б підготовлено оптимальне рішення, щоб можна було використати одразу більшу площу», — цитує Шимоните видання Delfi.

На початку квітня Міністерство економіки та інновацій Литви запропонувало внести поправки до низки законів, які дозволять великим західним виробникам зброї та боєприпасів оперативно перенести виробництво до країни.

Нові поправки дозволять уряду вважати великі інвестиції в оборонно-промисловий комплекс проектами, які мають безпосереднє значення для національної безпеки.

Відповідно, інвестори отримають можливість розпочати будівництво, не чекаючи дозволу, проте його все одно треба буде отримати до закінчення будівництва.

Раніше оборонний концерн Rheinmetall заявив про значне збільшення прибутку через війну в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-04-16