Дієтолог перерахувала найнебезпечніші для здоров’я заморожені продукти

Піца та напівфабрикати шкідливі для здоров’я загалом та для роботи серця зокрема, попередила шведський дієтолог Сігне Сванфельдт. Вона перерахувала заморожені продукти, які становлять небезпеку здоров’ю, у розмові з виданням The Sun. 

Сванфельдт заявила, що до найшкідливіших продуктів належить заморожена піца. Це пов’язано з тим, що її начинку роблять із ультрапереробленого м’яса, в якому багато насичених жирів та натрію, що підвищують ризик розвитку серцево-судинних захворювань та ожиріння. З тієї ж причини дієтолог рекомендувала не зловживати сосисками та замороженими готовими стравами, які достатньо розігріти у мікрохвильовій печі.

Не менш небезпечна, за словами Сванфельдта, і заморожена випічка. Крім насичених жирів, у ній є доданий цукор, захоплення яким призводить до ожиріння та підвищує ризик розвитку діабету другого типу. Крім того, дієтолог закликала знизити споживання замороженої їжі, призначеної для приготування у фритюрі, оскільки вона зазвичай містить велику кількість консервантів.

Сванфельдт зазначила, що продукти, які пройшли заморожування, далеко не завжди шкідливі здоров’ю.

“Існує безліч відмінних варіантів заморожених продуктів, наповнених поживними речовинами та харчовими волокнами”, – розповіла вона. До них, на її думку, належить заморожений цільнозерновий хліб, фрукти та ягоди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-01-13