Доктор медичних наук, лікар-дієтолог Михайло Гінзбург розповів про корисні та шкідливі властивості квасу.
Лікар нагадав, що у квасі містяться лакто- та біфідобактерії, корисні для організму. Однак ряд компонентів напою становлять небезпеку. Зокрема, Гінзбург заявив про шкоду надмірного вживання квасу через високий вміст цукру в ньому. Це загрожує набором зайвої ваги та розвитком цукрового діабету.
«Навіть здоровим людям варто пити його в обмеженій кількості. Я б рекомендував вживати лише одну склянку квасу на день, причому після їди. Якщо йдеться про фарбу з квасом, то не більше однієї порції на день», — попередив Гінзбург.
Дієтолог також закликав відмовитися від вживання квасу при захворюваннях шлунка, оскільки органічні кислоти у його складі можуть дратувати слизову оболонку шлунка та посилювати прояви гастриту або виразкової хвороби.
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.