Дієтолог вказала на доступні способи знизити ризик раку

dieta_pohudenie

Відмова від шкідливих звичок та активний спосіб життя є дієвими способами знизити ризик раку, вважає дієтолог у сфері онкологічних захворювань Ніколь Ендрюс. Інші доступні методи спробувати уникнути небезпечної хвороби вона назвала у ролику, опублікованому у TikTok, пише New York Post.

Ендрюс зазначила, що для профілактики раку насамперед треба відмовитися від куріння. За її словами, цигарки багаторазово збільшують ризик раку, а у поєднанні з алкоголем небезпека зростає ще більше. Тому дієтолог порадила виключити разом з тютюном будь-які спиртовмісні напої.

Далі Ендрюс рекомендувала відмовитись від оброблених продуктів, таких як ковбаси, сосиски та інші м’ясні делікатеси. Варене або тушковане червоне м’ясо, за словами дієтолога, також підвищує ризик колоректального раку. Однак якщо їм не зловживати, то небезпека буде мінімальною. Експерт вважає, що без шкоди здоров’ю припустимо з’їдати не більше 500 грамів червоного м’яса на тиждень.

Читайте також: The Sun: запах бекону може стимулювати роботу мозку та підвищувати настрій

Далі Ендрюс закликала переглянути свій раціон так, щоб його основу складали рослинні та цільнозернові продукти.

«Коли ви їсте апельсин, горіхи чи шматок цільнозернового хліба, ви знижуєте ризик раку. Ви захищаєте свої клітини від будь-якого типу вільних радикалів, допомагаєте їм відновитися та повернутися до нормального стану, а не стати раковими клітинами. Це дивно», – зазначила спеціалістка.

Вона додала, що такий підхід до харчування також позбавляє надмірної жирової тканини, яка також провокує розвиток злоякісних новоутворень.

Дієтолог також рекомендувала включити до раціону молочні продукти. Вона пояснила, що вони допомагають імунній системі боротися із пухлинами. Нарешті, Ендрюс закликала людей старше 45 років регулярно проходити обстеження, щоб у разі розвитку захворювання розпочати лікування якомога раніше.

 

2024-07-13