Дієтолог: твердження про шкоду оброблених продуктів є міфом

Дієтолог Еббі Лангер заявила, що твердження про шкоду оброблених продуктів є найбільшою помилкою про здорове харчування. Правдивість популярного міфу вона оцінила видання Men’s Health. 

Лангер впевнена, що уникати оброблених продуктів не лише безглуздо, а й марно. Дієтолог зазначила, що обробці тією чи іншою мірою піддаються абсолютно всі продукти в магазинах, у тому числі молоко, хліб, овочі, крупи. Тому, на її думку, варто звертати увагу не на обробку їжі, а кількість поживних речовин, яку вона містить.

«Я раджу сприймати будь-яку їжу просто як їжу та обирати найкраще з доступних варіантів. Віддавайте перевагу цільнозерновим продуктам, білкам, горіхам та бобовим незалежно від того, свіжі вони чи упаковані», — пояснила дієтолог.

Крім того, Лангер спростувала міф, що свіжі овочі та фрукти завжди краще за упаковані. За її словами, часто все може бути навпаки, оскільки врожай для заморозки збирається на піку дозрівання, коли кількість вітамінів досягає максимального рівня.

У той час як свіжі овочі та фрукти для супермаркетів зазвичай збирають недозрілими, зазначила дієтолог.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-02-07