The Sun: для зниження ризику розвитку хвороби Альцгеймера потрібно їсти клітковину

Для зниження ризику розвитку цукрового діабету та хвороби Альцгеймера потрібно їсти продукти з клітковиною. Їх назвало видання The Sun. 

За даними Національної служби охорони здоров’я, продукти з клітковиною покращують роботу кишечника та знижують ризик розвитку багатьох захворювань. Крім того, клітковина корисна для роботи мозку. У матеріалі зазначається, що регулярне вживання її зменшує ризик розвитку старечої деменції.

Корисна для здоров’я клітковина міститься в цільнозернових пластівцях для сніданку, квасолі та бобових, картоплі зі шкіркою, горіхах та насінні, свіжих фруктах та овочах, цільнозерновому хлібі та макаронах, підкреслили у статті.

Мінімум 30 грамів чистої клітковини необхідно з’їдати щодня для підтримки здоров’я

Раніше Сильний потяг до солодкого назвали ознакою серйозних хвороб.

2024-08-04