Названий алкоголь, що провокує найсильніше похмілля

Найсильніше похмілля викликають гарні червоні вина, заявив експерт в галузі хімії вина, професор кафедри виноградарства та енології Каліфорнійського університету в Дейвісі Ендрю Уотерхаус. Його слова наводить видання The Conversation.

Уотерхаус пояснив, що сильний головний біль, нудота і погане самопочуття вранці після вживання червоного вина обумовлені тим, що в цьому напої міститься велика кількість речовини під назвою кверцетин, що перешкоджає розщепленню алкоголю в організмі.

Експерт зазначив, що у гарному червоному вині міститься велика кількість кверцетину, тому що при його виробництві, на відміну від білого вина, виноград використовується цілком, включаючи шкірку та кісточки.

При цьому, за словами Уотерхауса, у недорогому червоному вині кверцетину не так багато, тому що дешевші сорти винограду вирощуються на лозах, що ростуть під навісом із листя і, отже, менше на сонці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-12-25