Найсильніше похмілля викликають гарні червоні вина, заявив експерт в галузі хімії вина, професор кафедри виноградарства та енології Каліфорнійського університету в Дейвісі Ендрю Уотерхаус. Його слова наводить видання The Conversation.
Уотерхаус пояснив, що сильний головний біль, нудота і погане самопочуття вранці після вживання червоного вина обумовлені тим, що в цьому напої міститься велика кількість речовини під назвою кверцетин, що перешкоджає розщепленню алкоголю в організмі.
Експерт зазначив, що у гарному червоному вині міститься велика кількість кверцетину, тому що при його виробництві, на відміну від білого вина, виноград використовується цілком, включаючи шкірку та кісточки.
При цьому, за словами Уотерхауса, у недорогому червоному вині кверцетину не так багато, тому що дешевші сорти винограду вирощуються на лозах, що ростуть під навісом із листя і, отже, менше на сонці.
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.