Лікар-нарколог розповів про правильне поєднання алкоголю та їжі

Наявність закуски на столі є принципово важливою, зазначив психіатр-нарколог. Він розповів про правильне поєднання алкоголю та їжі. 

«Потрібно не закушувати, а запивати їжу невеликою кількістю алкоголю. І що менше його буде, то краще для вашого здоров’я. Тому постарайтеся помістити на чільне місце святкового столу не спиртні напої, а твори кулінарного мистецтва», — порадив нарколог.

Спиртні напої категорично не можна вживати натщесерце, зазначив він, оскільки це посилює токсичну дію алкоголю на організм.

«При вживанні алкоголю без їжі він дуже швидко потрапляє до кишечника, де всмоктування етанолу відбувається на великій площі поверхні. При цьому концентрація етанолу наростає швидше, сп’яніння настає значно раніше і може протікати значно важче», – додав фахівець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2022-12-31