Дієтолог назвала продукти з несподівано високим вмістом цукру

Несолодкі продукти теж можуть містити цукор, причому у досить великих обсягах, попередила лікар-дієтолог.

Першим таким продуктом фахівець назвала макарони. За її словами, у 100 г продукту кількість цукру може досягати 20-25 грамів. Приблизно стільки ж глюкози міститься у деяких крупах, стверджує лікар. Одним із найбільш вуглеводних злаків, за її словами, є рис.

Дієтолог вказала, що багато цукру також містять натуральні соки, особливо якщо в них є м’якоть фруктів. Також, на її думку, немає сенсу заміщати цукор медом, оскільки він майже на 100 відсотків складається з глюкози та фруктози. Те саме можна сказати і про десерти, які вважаються дієтичними, таких як зефір, пастила, мармелад та маршмеллоу.

Медик додала, що багато цукру містять і сухофрукти, особливо ізюм, фініки, інжир та курага.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-12-11