Несолодкі продукти теж можуть містити цукор, причому у досить великих обсягах, попередила лікар-дієтолог.
Першим таким продуктом фахівець назвала макарони. За її словами, у 100 г продукту кількість цукру може досягати 20-25 грамів. Приблизно стільки ж глюкози міститься у деяких крупах, стверджує лікар. Одним із найбільш вуглеводних злаків, за її словами, є рис.
- Читайте також: Дієтолог спростувала міфи про гречку
Дієтолог вказала, що багато цукру також містять натуральні соки, особливо якщо в них є м’якоть фруктів. Також, на її думку, немає сенсу заміщати цукор медом, оскільки він майже на 100 відсотків складається з глюкози та фруктози. Те саме можна сказати і про десерти, які вважаються дієтичними, таких як зефір, пастила, мармелад та маршмеллоу.
Медик додала, що багато цукру містять і сухофрукти, особливо ізюм, фініки, інжир та курага.
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.