Натуральна кава без цукру та інших добавок бадьорить і є корисною для здоров’я, розповів ендокринолог, однак якщо організм ніяк не реагує на каву, це може бути тривожним симптомом.
Лікар пояснив любителям кави, що всі мають індивідуальну сприйнятливість до цього напою: у когось після нього піднімається тиск, у когось знижується. Але якщо організм взагалі не реагує на каву, не відчуває бадьорості, то це симптом порушення роботи надниркових залоз, вказав на проблему лікар.
“У цьому випадку надниркові залози кавоманів не сприймають цей продукт як стресовий фактор і не виробляють у відповідь на його надходження гормони кортизол, адреналін”, – додав ендокринолог.
Лікар порадив вживати лише американо чи еспресо у невеликій кількості. А від латте і капучно краще відмовитись, бо в них є цукор і молоко, і це вже не напої, а повноцінний перекус, уклав ендокринолог.
Раніше ендокринолог попередила, що жирна їжа може посилювати тривожність.
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.