Дієтолог: кава корисна для профілактики хвороби Паркінсона

Кава корисна для профілактики хвороби Паркінсона і при появі перших симптомів захворювання. Про несподівану користь бадьорого напою розповіла лікар-дієтолог. 

Королева зазначила, що пити каву рекомендується людям, які генетично схильні до хвороби Паркінсона та мають первинні симптоми. Вона пояснила, що кофеїн покращує кровообіг у зоні дофамінових та ацетилхолінових рецептів. Завдяки цьому напій допомагає відстрочити виникнення хвороби та навіть знижує активність прояву її симптомів, розповіла дієтолог.

Крім того, лікар назвала каву корисною для людей, схильних до запорів. За її словами, напій покращує перистальтику кишечника і має легкий проносний ефект. Також у складі кави є цілий комплекс корисних речовин, які покращують метаболізм та підвищують мозкову активність.

У той же час фахівець попередила, що зловживати кофеїном не рекомендується, оскільки напій виводить рідину з організму та вимиває необхідні йому мінерали – кальцій, магній, калій та залізо.

«Мочегонний та зневоднюючий ефект кави слід компенсувати додатковою склянкою води на кожну чашку напою», — порадила лікарка. Крім того, вона рекомендувала пити каву не під час їжі або відразу після неї, а приблизно через дві години після їди. Так, корисні речовини краще засвоюватимуться в організмі, пояснила дієтолог.

Раніше повідомлялося, що кава відразу після пробудження руйнує емаль зубів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-02-16