Здорожчення долара: чи змінилися ціни на АЗС у Запоріжжі

Стрибок долара незначно відбився на вартості палива: так деякі мережі АЗС Запоріжжя відкоригували ціни.

Про ті, в яких запорізьких мережах АЗС змінилися ціни на бензин та дизельне паливо та наскільки — докладно інформує Акцент.

З 21 липня Нацбанк підняв официальний курс долара на 25% – до 36,56 грн/дол. США, після чого в обмінниках різко подорожчала валюта. За прогнозами експертів, валюта може коштувати до 50 гривень.

Вже 22 липня відповідно до даних щоденного моніторингу роздрібного ринку Консалтингової групи «А-95», деякі роздрібні мережі АЗС підвищили цінники на горілці.

«Водночас, на думку експертів, при зростанні офіційного курсу валюти ціни на горюче в українських мережах АЗС мають усі шанси утриматися на поточному рівні», — зазначають у виданні enkorr.

На 22-24 липня на АЗС України середня вартість бензину А-95 становить 50,59 грн/л, дизельного топлива — 55,48 грн/л.

АЗС Запоріжжя: де виросли ціни

У деяких великих компаніях відкоригували ціни переважно на дизельне паливо: так, у мережі Аmic вона зросла на 0,54 гривні — до 55,99 грн/л, а на станціях БРСМ-Нафти на 0,25 гривні — до 54,04 грн/л. л.

На АЗС Prime вартість бензину А-95 зросла на 4 грн. — до 52 грн./л, а вартість дизельного топлива зросла на 2 грн./л. — до 55,00 грн./л.

Водночас, варто зазначити, що незмінною вартістю на паливо залишилася на таких великих мережах АЗС як OKKO, WOG, Shell, Укрнафта та ZOG.

Нижче у таблиці джерела enkorr з повним переліком АЗС можна побачити, як змінилися ціни на пальне внаслідок стрибка долара в інших мережах АЗС України.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2022-07-24