Бензема випередив легендарного Рауля в списку топ-бомбардирів “Реала”

Нападник Карім Бензема вийшов на чисте друге місце в списку найкращих бомбардирів в історії мадридського “Реала”. Це стало можливим за підсумками матчу іспанського клубу проти німецького “Айнтрахта” за Суперкубок УЄФА в середу, 10 серпня.

Бензема грає в складі “Вершкових” з літа 2009 року, коли в Мадриді заплатили 35 млн євро за його перехід з французького “Ліона”. Відтоді у складі “Реала” француз виграв п’ять Кубків чемпіонів, чотири титули чемпіона Іспанії та чотири чемпіонати світу серед клубних команд, серед інших трофеїв.

Цього тижня Карім здобув свій четвертий Суперкубок УЄФА в кар’єрі. У Хельсінкі чинні переможці Ліги чемпіонів переконливо перемогли “Айнтрахт” та повторили історичний рекорд турніру за кількістю титулів.

На рахунку Бензема – другий м’яч “Реала” у вчорашньому поєдинку. Цей гол став для француза 324-м за “Вершкових”, що дозволило йому випередити за даним показником одного із символів клубу Рауля. Абсолютним рекордсменом мадридців за кількістю голів залишається Кріштіану Роналду.

Найкращі бомбардири в історії “Реала”: топ-5

Кріштіану Роналду – 450 голів
Карім Бензема – 324
Рауль – 323
Альфредо Ді Стефано – 308
Сантільяна – 290

Карім Бензема – 34-річний нападник “Реала” та національної збірної Франції. У складі збірної Франції форвард відзначився 37 голами в 97 поєдинках. Чотириразовий чемпіон Франції у складі “Ліона”, володар Кубку Франції 2008 року.

Бензема має можливість увійти до топ-5 рекордсменів “Реала” за кількістю проведених матчів. Наразі у форварда на шостій сходинці 606 матчів, у Сантіньяли на п’ятій позиції – 645 поєдинків.

Влітку минулого року Карім продовжив контракт з “Реалом” до середини 2023 року. Вже за підсумками нового сезону Бензема може змінити клуб на правах вільного агента.

“Реал” продовжить свій сезон у неділю, 14 серпня, матчем першого туру чемпіонату Іспанії проти “Альмерії”. Початок зустрічі – о 23:00 за київським часом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2022-08-11