Байден пообіцяв Росії санкції за референдуми у ДНР, ЛНР, Херсоні та Запоріжжі

Президент США Джо Байден заявив, що Вашингтон ніколи не визнає входження українських територій до складу РФ. Так він відреагував на референдуми, що проводяться у ДНР, ЛНР та контрольованих російськими військами частинах Херсонської та Запорізької областей. Американський президент повідомив, що США продовжать працювати із союзниками над додатковими економічними санкціями. 

«Російські референдуми є фікцією, хибним приводом для спроби приєднати частини України силою, що є кричущим порушенням міжнародного права, зокрема Статуту ООН. Ми працюватимемо з нашими союзниками та партнерами над запровадженням додаткових швидких та суворих економічних витрат для Росії»,— йдеться у заяві пана Байдена.

Президент США пообіцяв, що Вашингтон відкине будь-які результати референдумів і продовжить надавати Україні допомогу у сфері безпеки.

Прес-секретар Білого дому Карін Жан-П’єр також заявила, що США не визнають підсумки референдумів. За її словами, Вашингтон разом із союзниками готовий «нав’язати Росії додаткові серйозні економічні витрати».

П’ятиденні референдуми про входження до РФ стартували в ДНР, ЛНР та контрольованих російськими військовими частинами Херсонської та Запорізької областей вранці 23 вересня. Одночасно голосування розпочалося й у 84 регіонах Росії. Явка виборців до кінця першого дня становила в середньому 20%, а в ДНР проголосували майже чверть виборців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2022-09-24