Названий спосіб продовжити термін служби батареї у смартфоні

Експерти назвали способи, за допомогою яких можна продовжити термін служби акумулятора у пристрої. За словами фахівців, батарея у сучасному телефоні розрахована на роботу протягом 3-5 років або 500-1000 циклів перезаряджання. 

“Золоте правило полягає в тому, щоб лавірувати в проміжку від 20 до 80 відсотків”, – зазначили автори. Фахівці рекомендували ставити смартфон на зарядку, як тільки рівень батареї впаде нижче 50 відсотків і не доводитиме до показника вище 80 відсотків.
У зв’язку з цим фахівці засумнівалися в користі нічної зарядки гаджетів. У матеріалі говориться, що повна зарядка, як і повна розрядка пристрою не можуть моментально завдати шкоди девайсу, проте найкраще уникати цього. Найоптимальніше вдаватися до частих невеликих зарядок, ніж ставити апарат на тривалу зарядку.
Також експерти рекомендували використовувати оригінальні зарядні аксесуари та уникати підроблених адаптерів. “Вже було кілька прецедентів із загоряннями неякісних зарядних пристроїв”, – підкреслили автори.
У середині жовтня фахівці Роскачества дали поради щодо продовження терміну служби побутової техніки. Так, вони рекомендували акуратно поводитися з електронікою, регулярно чистити та продувати пристрої та уникати контакту з вологою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2022-11-02