Bloomberg: Apple просуватиме свою гарнітуру змішаної реальності як заміну iPhone

У Apple припустили, що майбутня гарнітура VR/AR замінить смартфон та інші гаджети. Про це повідомляє Bloomberg. 

За словами журналіста агентства Марка Гурмана, вихід першої гарнітури доповненої та віртуальної реальності виявиться вкрай ризикованим для Apple. Гурман зазначив, що деякі керівники компанії впевнені, що зрештою новий пристрій замінить iPhone та інші споживчі гаджети.

У матеріалі йдеться, що Apple ставить на кін свою репутацію. Гурман заявив, що компанії доведеться дуже постаратися, щоб пояснити споживачам, навіщо їм потрібен девайс вартістю понад 3000 доларів.

“Компанія сподівається, що іммерсивний перегляд відео, тісна інтеграція з іншими продуктами Apple і просунуті виклики FaceTime залучать споживачів, але я сумніваюся, що цього підходу буде достатньо”, – підкреслив фахівець.

Марк Гурман підсумував, що у випадку з гарнітурою Apple запускає новий продукт. Автор зазначив, що при створенні iPhone ринок телефонів був досить розвинений, а “з появою першого iPad світ явно був готовий до планшетів”. Гурман підкреслив, що перша гарнітура AR/VR, ймовірно, не буде радикально кращою за iPhone або iPad, але коштуватиме в кілька разів дорожче за ці пристрої. У цьому випадку великий ризик провалу девайсу у продажу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-01-30