У Придністров’ї заявили, що Україна нібито готувала теракт у Тирасполі. У СБУ назвали це нісенітницею з Кремля

Міністерство державної безпеки невизнаної Придністровської республіки заявило сьогодні про запобігання теракту проти її найвищих посадових осіб. При цьому теракт нібито готувала Служба безпеки України (СБУ) та планувала вчинити його суспільно небезпечним способом. За твердженням придністровської влади, машина, начинена гексогеном і вражаючими елементами, мала вибухнути в одному з жвавих місць столиці невизнаної республіки – Тирасполі. 

У цій справі, стверджують у Придністров’ї, вже є затримані, вони дають свідчення.

СБУ прокоментувала цю інформацію буквально за дві години після її появи. “Будь-які заяви представників так званого “Міністерства державної безпеки” фейкової “Придністровської народної республіки” про участь СБУ у підготовці теракту слід розглядати виключно як провокацію, зрежисовану у Кремлі”, – йдеться у заяві прес-служби відомства.

Для довідки: війна Росії та України безпосередньо торкнулася і Молдови. Тут йдуть проросійські демонстрації, країна кілька разів була на межі енергетичної кризи – зростання цін на електроенергію – це один із головних дестабілізуючих чинників. У лютому президент Молдови Майя Санду звинуватила Росію у спробі перевороту.

Придністров’я заявило про незалежність від Молдови ще 1990-го, але республіку в цій якості не визнала навіть Москва. Тим не менш, Тираспіль дуже тісно пов’язаний з Росією, тут перебуває її миротворчий контингент.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-03-09