CIRP: користувачі iPhone частіше здають смартфони в trade-in, ніж власники Android-девайсів

Фахівці аналітичного агентства CIRP розповіли, що роблять користувачі зі своїми старими смартфонами. Про це повідомляє видання 9to5Mac. 

Автори звіту провели опитування, з розкритих даних випливало, що власники смартфонів Apple частіше здають свої пристрої в trade-in у рахунок ціни нового апарату — так роблять 43 відсотки опитаних. 23 відсотки респондентів залишають телефон собі, 13 відсотків — віддають рідним чи друзям.

За словами аналітиків, доля вживаних Android-пристроїв складає інакше. Виявилося, що більшість користувачів смартфонів на Android – 54 відсотки – залишає старий гаджет при собі. 14 відсотків власників пристроїв віддають їх у trade-in, 11 відсотків – передають девайс близьким.

Фахівці CIRP заявили, що користувачі iPhone частіше перепродують їх, тому що смартфони Apple довше зберігають свою цінність, ніж апарати на Android. Також автори припустили, що значна частина власників Android-девайсів залишають пристрій при собі, щоб у разі проблем при перенесенні даних на новий гаджет зберегти архів із фотографіями та повідомленнями.

Раніше фахівці Counterpoint Research заявили, що компанія Apple зайняла 75 відсотків на ринку преміальних смартфонів у 2022 році. На другій позиції опинилася Samsung, на третій – Huawei.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-03-23