Chery представила великий кросовер Tiggo 9 із запасом ходу 1,4 тисячі кілометрів

Китайська компанія Сhery показала великий кросовер Tiggo 9 із витратою палива 4,2 літра. На Шанхайському автосалоні відбувся повноцінний дебют нової моделі, котра займе місце флагмана. Всупереч очікуванням, на стенді було виставлено не паливну версію Tiggo 9, а гібридну, з бензоелектричною установкою C-DM. Автовиробник заявляє для неї розгін з місця до «сотні» за 4,3 секунди та загальний запас ходу 1400 кілометрів. 

Сhery Tiggo 9 став першою моделлю марки, побудованої на новітній платформі Mars 2.0, яка також стала основою нового Exeed RX. У рух гібридну модифікацію з приставкою C-DM наводить дволітровий двигун Kunpeng Power TGDI потужністю 254 кінські сили та електромотор (сумарну потужність агрегатів компанія поки не оприлюднила). Також для гібрида заявлено триступінчасту коробку передач DHT і повний привід Super Hybrid Drive.

У ході онлайн-презентації, яка відбулася ще наприкінці лютого, Chery повністю розсекретила екстер’єр та інтер’єр Tiggo 9. За габаритами кросовер дещо перевершує знайомий нам Tiggo 8 Pro Max. В екстер’єрі – велика кількість хромованих деталей і стильні секції задніх стійок, а єдина відмінність паливної версії від гібридної – наявність у останньої додаткового лючка, за яким знаходяться слоти для підключення зарядного пристрою. На одній електриці кросовер проїжджає 165 кілометрів.

Оформлення салону нагадує про сучасні моделі Mercedes-Benz: спарені екрани інформаційно-розважального комплексу, електрорегулювання сидінь на дверях та тачпад на центральному тунелі. До списку оснащення входять панорамний дах, проекційний екран, обробка двоколірною шкірою з контрастною строчкою, вставки «під дерево», контурне підсвічування, матричні фари та адаптивний круїз-контроль з можливістю розпізнавання дорожніх знаків.

Відомо що в Китаї вже відкрито “сліпий” прийом замовлень на бензиновий Сhery Tiggo 9, ціни стартують з позначки 160 тисяч юанів (приблизно 1 мільйона гривень). Автомобілі почнуть відвантажувати клієнтам уже у травні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-04-19