В Запоріжжі затримали групу наркодилерів. В них вилучили канабісу на 380 тисяч гривень, – ФОТО, ВІДЕО

Троє мешканців Запоріжжя налагодили схему продажу канабісу по всій території України. Наркоділки отримували замовлення через телеграм-канали, після чого відправляли розфасовуваний наркотичний засіб «клієнтам» та кур’єрськими службами. 

За місцями мешкання фігурантів правоохоронці вилучили майже 1,5 кілограма нарковмісної розслини. Зловмисники затримані. Триває досудове розслідування.

Організатором схеми був 37-річний раніше засуджений мешканець Запоріжжя, який долучив до злочинної схеми двох своїх знайомих віком 41 та 49 років. Вони адміністрували два телеграм-канали, через які надходили замовлення. Далі фігуранти за місцем свого мешкання розфасовували наркотичний засіб та відправляли замовникам через служби експрес-доставки.

Затримати одного з фігурантів вдалося біля одного з поштових відділень під час спроби відправити чергове замовлення. При собі у чоловіка виявили дві картонні коробки з 38 вакуумними пакетами з канабісом елітних сортів «шишки», а також чорнові записи, банківські картки, ТТН та понад 4500 тисяч гривень.

Під час проведення низки санкціонованих обшуків за місцями мешкання усіх фігурантів поліцейські виявили та вилучили ще 32 пакети з аналогічним наркотичним засобом, пристрій для подрібнення канабісу, електронні ваги та пакувальний матеріал, банківські картки, 10 мобільних телефонів та sim-карти. З метою конспірації наркодилери ховали «товар» у коробках з крупами.

Загальна вага канабісу знайденого при обшуках склала близько 1,5 кілограма. Вартість вилученого за цінами «чорного ринку» становить близько 380 тисяч гривень.

Встановлено, що наркоторговці щомісяця збували громадянам від трьох до п’яти кілограмів канабісу та отримували від продажу від 900 тисяч до 1,5 мільйона гривень незаконного прибутку.

37-річного організатора та його 41-річного поплічника затримано на підставі статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Усім трьом фігурантам повідомлено про підозру у вчинені злочину. 20 квітня за рішенням Комунарського районного суду двом підозрюваним обрано міру запобіжного заходу – 60 діб тримання під вартою з правом внесення застави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-04-22