У iPhone з’явилася функція блокування смартфона з геопозиції

Apple навчилася блокувати функції iPhone, виходячи з його регіональної приналежності. Про це повідомляє видання 9to5Mac

Фахівці медіа виявили у коді iOS 16.2. опцію, яка дозволяє обмежувати низку можливостей iPhone. За словами авторів, обмеження можуть бути викликані політикою Apple чи вимогою законів певних країн.

Нова функція визначатиме розташування смартфона по геопозиції, коду регіону від маршрутизатора Wi-Fi та інформації, отриманої від сім-карти. “З усією цією інформацією в сукупності користувачам стане складніше обійти ці обмеження”, – зазначили журналісти.

У матеріалі йдеться, що деякі функції iPhone обмежені залежно від розташування девайса. Так, в ОАЕ на iOS відключено відеодзвінки FaceTime. Фахівці 9to5Mac припустили, що нововведення може бути пов’язане з появою функції, яка дозволить споживачам із Євросоюзу встановлювати програми на iPhone в обхід App Store. Таким чином, Apple не хочуть, щоб обмеженою опцією користувалися власники смартфонів з інших країн.

Наприкінці квітня стало відомо про те, що користувачам iPhone дозволять встановлювати програми в обхід магазину App Store, повідомили джерела Bloomberg. За словами інсайдера Марка Гурмана, нова можливість з’явиться у iOS 17.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-04-28